Projecten


Hutchison ports ECT Rotterdam
Hutchison-havens ECT Rotterdam (ECT) is een van de toonaangevende en meest geavanceerde containerterminals in Europa. MAS Automation ondersteunt ECT met zijn Versiondog-expertise. Onze verantwoordelijkheid is om hun softwareversiebeheer volledig te automatiseren. Dit omvat het eenvoudig bijhouden van wijzigingen die in de software zijn aangebracht, reden voor de wijzigingen en het beheren van de back-ups om oudere en nieuwe versies van de software te vergelijken en problemen op te lossen. Versiemanagement is erg belangrijk in de huidige industriële omgeving. De wijziging die op enig moment in de software wordt aangebracht, moet worden vastgelegd met een tijdstempel en met de ID van het personeel dat verantwoordelijk is voor de wijziging. Versiondog is in staat om aan deze vereisten te voldoen. Deze veranderingen worden belangrijker in een bedrijf als ECT waar de continue bewerking moet worden verzorgd, anders kan dit een stop en storingen veroorzaken. Onze expertise met Versiondog zal ECT helpen om hun softwarewijzigingen beter te behouden, waardoor ze controle krijgen over hun software.
DSM - PCS7
DSM is een toonaangevende leverancier van enzymatische oplossingen, met meer dan 100 jaar ervaring in de productie, formulering en toepassing van enzymen. MAS Automation is verantwoordelijk voor meerdere projecten binnen DSM. Dit omvat automatiseringssoftware-aanpassingen op basis van PCS7-omgeving en -upgradatie. PCS7-software wordt gebruikt om de processen in de Gistfabriek, Fabriek C, te optimaliseren, van het doseren van grondstoffen tot het reinigen en spoelen van de toevoerleidingen, de software is aangepast om het proces te optimaliseren en de productie te verhogen. Het belangrijkste doel van optimalisatie is om de dode tijd voor productie te gebruiken en daarmee de capaciteit van de fabriek te vergroten.
DSM - POWERAPPS
MAS Automation biedt ook IT-ondersteuning aan DSM. Het is verantwoordelijk voor het ontwikkelen van krachtige apps ervoor. Het doel van dit project is om de informatiestroom die momenteel wordt gebruikt om gegevens op te slaan, te automatiseren in drie afzonderlijke bestanden, die bekend staan ​​als de ‘DBO-, FTR- en Batch-releaseprestatiebestanden’. Deze bestanden worden door verschillende afdelingen van DSM gebruikt, elk voor hun eigen doel. De gegevens worden handmatig verzameld op verschillende locaties met behulp van verschillende tools en programma’s. De efficiëntie en fouttolerantie van dit proces kunnen sterk worden verhoogd door de informatiestroom te automatiseren en dit zou op zijn beurt een grote impact hebben op de productiviteit van de DSM-afdelingen die van deze gegevens afhankelijk zijn.
Royal IHC
Royal IHC is een betrouwbare leverancier van innovatieve en efficiënte apparatuur, schepen en diensten voor de offshore-, bagger- en natte mijnmarkten. MAS Automation ontwikkelt een processimulatieomgeving voor IHC op basis van Winmod-software. Dit helpt IHC om hun automatiseringssoftware in te zetten voor het gesimuleerde proces. Het vermindert de inbedrijfstellingstijd en verbetert de efficiëntie. De eigenlijke ingebruikname op de site vereist enkele uren van technici tot technici, deze kunnen verminderen als de werking van het verschillende deel van een bepaald systeem al is uitgevoerd met behulp van een gesimuleerde omgeving. Een testomgeving wordt gemaakt binnen Winmod en wordt via een simulatie-eenheid gekoppeld aan de controllers (PLC’s). De IO-controle wordt vervolgens uitgevoerd, de simulatiebox samen met Winmod-software doet de PLC geloven alsof deze daadwerkelijk met de hardware is verbonden. De werking van de verschillende onderdelen van de zware machines zoals spanners en lier worden vervolgens uitgevoerd en eenmaal succesvol is het onsite inbedrijfstellingswerk dan niet zo veel als zonder gesimuleerde tests zou zijn geweest, dit vereist beurtelings minder uren van inbedrijfstelling en ter plaatse. ingenieurs.
Tata Steel - AUVESY
Tata Steel is een van 's werelds meest geografisch gediversifieerde staalproducenten, met productievestigingen in 26 landen en commerciële activiteiten in meer dan 35 landen. In Europa is het de op een na grootste staalfabrikant. De productiefaciliteiten maken niet alleen gebruik van de nieuwste technologie op alle gebieden, maar er wordt zeer veel aandacht besteed aan de levenscycluskosten. Er is vrijwel geen andere manier om concurrerend staal te produceren in Europa. Onmisbaar is ook een onderhoudsafdeling die snel kan reageren wanneer dat nodig is en die net zo technologisch up-to-date is als de productie-installaties. De versiehond change management- en versiebeheersoftware heeft al geruime tijd een belangrijke rol gespeeld bij Tata Steel. Het werd voor het eerst gebruikt door het bedrijf in 2011 in de fabriek in Ijmuiden in Nederland. In die tijd was dit soort software niet helemaal nieuw voor het bedrijf. Sinds 2005 gebruiken ze een versiebeheerproduct genaamd VersionWorks dat vervolgens wordt gedistribueerd door de Nederlandse versiecontrolespecialist, Agilitec BV. Nadat de ondersteuning voor VersionWorks in 2010 was stopgezet, besloten Agilitec en AUVESY om samen te werken. Agilitec is sindsdien de versiondog-distributeur voor de Benelux-landen. ...read more
AUVESY's Versiondog helps maintenance department Tata Steel reduce downtime
Last year, Tata Steel Europe produced 10 million tons of steel and generated a turnover of €7.9 billion. Nearly all production processes at Ijmuiden are continual and need to be kept running 24/7, so avoiding downtime is a top priority. That's a big part of the reason why versiondog is in use across the board there, on all production lines. But because Tata Steel business units have a high degree of autonomy, the way individual units use versiondog varies considerably. ...read more
Mas Automation - Official dealer of Zappi Benelux
Mas Automation is een officiële dealer van Zappi Benelux, de fabrikant van hernieuwbare producten die het eigen verbruik van groene energie met hun eco-slimme technologie over de hele wereld verhoogt. Meer informatie: https://zappi.info/
Klik voor een afbeelding van de Zappi Smart Charging Point van Zappi Benelux:
Open image
Pilot energieneutraal en gasloos worden - Mas Automation
Bij de Westhavenweg 109 proberen wij een (pilot) set-up te bouwen waarbij we aan de markt kunnen aantonen dat we collectief energieneutraal en gasloos kunnen zijn. Zowel voor wonen & werken. Hierbij willen we door middel van zonnepanelen, energieopslag en goede isolatie energie optimaal beheren en onderling kunnen verdelen / verrekenen. Met deze opstelling willen wij de energiemarkt naar een hoger niveau brengen door collectieven als stand-alone / hybride units te kunnen laten functioneren die deels onafhankelijk zijn van het net, waarbij het collectief eventueel ook kan leveren aan het net.
Dit willen wij doen door een eigen softwarelaag te ontwikkelen die in de toekomst als arbitrage tussen de units binnen een collectief functioneert. Grootverbruikers kunnen afnemen van de kleinere verbruikers, zowel via de PV's als via opgeslagen energie in de accu's en/of auto's. De softwarelaag / operating system moet merkonafhankelijk kunnen functioneren. Ondersteunende technieken die hierbij (eventueel) toegepast worden is data-logging / analyse om gedrag binnen het collectief te kunnen voorspellen samen met een blockchain beheerde database tbv financiele administratie, transparantie en automatische uitwisseling van energie.